Logo: Meest toegankelijke gemeente 2018
Yes, de winnaar is bekend!
12 december 2017

Laatste week fase 1 MTG2018

Dit is de allerlaatste week waarin mensen mee kunnen doen aan de verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente 2018. De beoordelingen die na zondag 17 december binnenkomen tellen mee voor volgende verkiezing en zijn daarom niet minder waardevol.

De top 5

Op deze website is live te zien hoe gemeenten presteren en dat heeft de afgelopen drie maanden een mooie, levende ranglijst opgeleverd. Maar vanaf aanstaande vrijdag laten we de tussenstand niet meer zien. Op deze manier blijft het nog even spannend hoe de top 5 er precies uit komt te zien.

Maandag 18 december maakt Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge live op Facebook de top 5 bekend. Als het gaat om fysieke toegankelijkheid, hebben die vijf gemeenten de beste scores gekregen.

Fase 2: onderzoek

Maar welke gemeente mag zich de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland noemen?
Daar kunnen we naar aanleiding van de beoordelingen nog geen antwoord op geven. Eerst gaan we de top 5 flink onder de loep nemen.

We onderzoeken hoe inclusief de gemeenten écht zijn. Kun je een baan vinden als je een arbeidsbeperking hebt? Hoe moeilijk of makkelijk is de zoektocht naar een (aangepaste) woning?
We gaan daarbij niet alleen op zoek naar feiten en cijfers. Het waarderend onderzoek biedt ook ruimte voor persoonlijke verhalen. Begin maart wordt het rapport opgeleverd en zal duidelijk worden welke gemeente de felbegeerde titel Meest Toegankelijke Gemeente mag dragen.

Uiteraard houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

« Naar al het nieuws

Help mee

Maak je eigen banner en deel die via social media. #MTG2018 Deel de oproep van Femke, Esther, Otwin en andere vrienden van de campagne. Download en deel onze campagne-materialen.

Volg ons

Nederland Onbeperkt:
Facebook
Twitter
Instagram

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland:
LinkedIn