Logo: Meest toegankelijke gemeente 2018
Yes, de winnaar is bekend!
13 februari 2018

Goede bijeenkomsten in de 5 genomineerde gemeenten

Sinds de vijf kanshebbers voor de titel Meest Toegankelijke Gemeente bekend zijn, is het verdiepingsonderzoek in volle gang. Zo is in Ermelo, Hardenberg, Goes, Zwolle en Katwijk werkconferenties gehouden rond de vraag: hoe inclusief is de samenleving écht?

Het mooie aan de werkconferenties was dat de deelnemers diverse achtergronden hadden. Schooldirecteuren, raadsleden, ervaringsdeskundigen, werkgevers… Veel inwoners bleken de inclusieve samenleving een warm hart toe te dragen en gooiden soms hun agenda om zodat ze bij de bijeenkomst konden zijn.

Bij elke werkconferentie ging de groep na het plenaire deel uiteen om bij één van de vier thematafels aan te schuiven. Er kwamen discussies op gang rondom de onderwerpen wonen, werken, leren en vrije tijd. Wat zijn knelpunten of juist mooie voorbeelden? Hoe moet de samenleving er over 10 jaar uitzien? Een tekenaar maakte van de opgeschreven punten steeds een mooie, overzichtelijke plaat.

Nu de deskresearch voltooid is en de bijeenkomsten geweest zijn, maakt het onderzoeksteam van Inclusionlab een rapport. Een jury buigt zich begin maart over de opbrengst en moet gezamenlijk de Meest Toegankelijke Gemeente kiezen. Minister Hugo de Jonge maakt op zaterdag 3 maart in het tv-programma Kassa live de winnaar bekend.

 

 

« Naar al het nieuws

Help mee

Maak je eigen banner en deel die via social media. #MTG2018 Deel de oproep van Femke, Esther, Otwin en andere vrienden van de campagne. Download en deel onze campagne-materialen.

Volg ons

Nederland Onbeperkt:
Facebook
Twitter
Instagram

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland:
LinkedIn