Logo: Meest toegankelijke gemeente 2018
Yes, de winnaar is bekend!
22 mei 2018

Onderzoeksrapport MTG2018 openbaar!

Met trots presenteren wij het verdiepingsonderzoek “Hoe werken Hardenberg, Zwolle, Katwijk, Goes en Ermelo aan een inclusieve samenleving?”

De jury van MTG2018 heeft het onderzoek een paar maanden geleden al gelezen en geoordeeld dat Hardenberg de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland is. Nu de publieksversie helemaal klaar is, kan ook de rest van Nederland zien waar dit oordeel precies op gebaseerd is.

Eerste fase: beoordelingen
De vijf gemeenten die in het onderzoek centraal staan zijn in de eerste fase van de verkiezing in de top 5 van meest toegankelijke gemeenten gekomen. Iedereen kon namelijk zijn of haar gemeente middels een vragenlijst beoordelen. Daardoor ontstond er een ranking.

Tweede fase: verdiepingsonderzoek
Gedurende de tweede fase werden deze vijf gemeenten nader onder de loep genomen. Zo heeft Inclusionlab – de uitvoerder van het verdiepingsonderzoek – een deskresearch verricht. Ook is in elke genomineerde gemeente een werkconferentie met inwoners gehouden. Daar lag de focus voornamelijk op de levensdomeinen wonen, werken, leren en vrije tijd. Van dit uitgebreide proces is een prachtig rapport opgetekend.

>> Bekijk het rapport in pdf <<

Goede voorbeelden
Het rapport geeft een mooi inkijkje in de keukens van gemeenten waar inclusie en de implementatie van het VN-verdrag al hoog op de agenda staan. Wij hopen dat alle andere gemeenten het onderzoek gaan lezen en gemotiveerd raken om bij de volgende editie ook hoog te scoren!

« Naar al het nieuws

Help mee

Maak je eigen banner en deel die via social media. #MTG2018 Deel de oproep van Femke, Esther, Otwin en andere vrienden van de campagne. Download en deel onze campagne-materialen.

Volg ons

Nederland Onbeperkt:
Facebook
Twitter
Instagram

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland:
LinkedIn